សូមស្វាគមន៍ចំពោះ ឯកឧត្តម លោកជំទាវ អស់លោក-​លោកស្រី និងប្រិយ៍មិត្ត​អ្នក​អានទាំងអស់ ដែលបានចំណាយពេលវេលាដ៍មានតម្លៃរបស់ខ្លួន អានសាររបស់ខ្ញុំបាទ​....សូមអរគុណ! Welcome to Lok Chumteav, H.E, Ladies and Gentlemen who is visiting on my web-blogspot today. Thank you...!

Sunday, November 17, 2013

ទិកនិក​ធ្វើ​អោយ​សម្ល​នៅតែ​ក្តៅ​និង​មាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់

ស្រ្តី​មេផ្ទះ​មួយ​ចំនួន​តែង​រៀប​ចំអាហារ​បំរុង​ទុក​ជា​មុន ដើម្បី​ត្រៀម​ទទួល​ស្វាម៉ី​ឬ​សមា​ជិក​គ្រួសារ​វិល​ត្រឡប់​មកពី​ធ្វើការ ប្រការ​ក្រែង​លោ​គាត់​ឃ្លាន​នាំ​អោយ​រង់ចាំ​យូរ​។ ប៉ុន្តែ​ការ​ធ្វើ​អាហារ​ទុក អាច​ធ្វើ​អោយ​អាហារ​ប្រែ​ជា​ត្រជាក់ បន្លែ​ត្រីសាច់​ប្រែ​ជា​រលួយ​ជ្រុល និង​បាត់​បង់​រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​របស់​វា។

ដើម្បី​ដោះ​ស្រាយ​បញ្ហា​នេះ គេ​ហ​ទំព័រ Food and Beverage សូម​ណែនាំ​អោយ​ស្រ្តីមេ​ផ្ទះ សាក​ល្បង​ធ្វើ​អាហារ​ទុក​ជា​មុន ដោយ​ប្រើ​វិធី​សាស្រ្ត​ដូច​តទៅ៖ ជា​ឧទាហរណ៏​ប្រសិន​បើអ្នក​ស្លម្ជូរ​ត្រកួន ជាមួយ​ត្រី​រ៉ស់​សូម​ស្លវា​តាម​ទម្លាប់​ធម្មតា​ ប៉ុន្តែ​លើក​នេះ​កុំទាន់​ដាក់​បន្លែ​ត្រ​កូន​ចូល​ភ្លាមៗ គ្រាន់​តែ​បង់​គ្រឿង​និង​ត្រី​ចូល​រំងាស់​វា​អោយ​ឆ្អិន​ល្មមហើយ​ បន្ទាប់​មក​ត្រូវស្រង់​ត្រីចេញ​ពីឆ្នាំង​គ្រប​ទុក​អោយ​បាន​ល្អ ហើយ​ពន្លត់​ភ្លើង​ទុកមួយ​អន្លើ​សិន។
លុះ​ពេល​ក្រុម​គ្រួសារ​មក​ជួប​ជុំ​គ្នា​ហើយ ស្រ្តី​មេផ្ទះ​គ្រាន់តែ​បើក​ភ្លើង​រំងាស់​ទឹក​សម្ល​ឡឹង​វិញ​ ពេល​ឃើញទឹក​ពុះ​លើក​ទី២​ហើយ​ សឹម​បង់​សាច់​ត្រី​ឆ្អិន​ចូល​វិញ​ម្តង​ទៀត​ ហើយ​សឹម​បង់​ត្រ​កួន​ចូល​តាម​ក្រោយ ​នោះ​លោក​អ្នក​នឹងទទួល​បាន​អាហារ​ឆ្ងាញ់​ត្រកួន​មិន​រលួយ​ជ្រុល​ សាច់ត្រី​ក៏មិនឆ្អិន​ជ្រុល​នាំ​អោយ​បែក​ជា​បំណែកៗ​នោះ​ដែរ​។ ហើយ​សម្ល​ផ្សេង​ទៀត​ក៏អាច​អនុវត្ត​តាម​វិធី​នេះ​បាន​ដូចគ្នា​៕






ប្រភព ៖ ខ្មែរ៧៩

No comments:

Post a Comment