ការស្រាវជ្រាវរបស់អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ
ពិតជាបានរកឃើញនូវការជាប់ទាក់ទងគ្នាយ៉ាងជិតស្និទ្ធរវាងអ្វី
ដែលយើងទទួលទាន និងដំណេកស្កប់ស្កល់ក្នុងពេលយប់ ។
ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្ររបស់សាកលវិទ្យាល័យ University of Pennsylvania
សហរដ្ឋអាមេរិក បានរកឃើញថា សារធាតុចិញ្ចឹមពិតប្រាកដ
អាចដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់លើលំនាំនៃដំណេកប្រកបដោយសុខភាព
។
ពួកគេបានអះអាងថា កង្វះខាតវីតាមីន C
ការបាត់បង់ជាតិទឹកឬការទទួលទានអាហារមានខ្លាញ់ច្រើនសុទ្ធតែ
អាចបំផ្លាញដំណេកដ៏ស្កប់ស្កល់បាន ។ បណ្តាជនដែលមិនទទួលបាន
វីតាមីន C (មាននៅក្នុងក្រូចពោធិ៍សាត់ ផ្កាខាត់ណាខៀវ
ម្ទេសប្លោកនិងបណ្តាបន្លែស្លឹកពណ៌បៃតង) -រ៉ែ Selenium
(មាននៅក្នុងពពួកសណ្តែកសម្បូរប្រេង សាច់និងងាវ ខ្យងខ្ចៅ បង្គា
បង្កង) និងសារធាតុលីកូប៉ែន
(មាននៅក្នុងបន្លែពណ៌ក្រហមនិងពណ៌ទឹកក្រូច) ត្រូវគេដឹងថា
ជួបបញ្ហាដេកមិនសូវលក់ ។
ចំណែក
អាហារដែលសម្បូរខ្លាញ់និងអាហារមានសារធាតុ Choline
(មានក្នុងស៊ុតនិងសាច់ជាប់ខ្លាញ់)
ត្រូវអ្នកវិទ្យាសាស្ត្ររកឃើញថា
បង្កការរំខានដល់ដំណេកយ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរ ។
អ្នកដឹកនាំការ
ស្រាវជ្រាវ សាស្ត្រាចារ្យ Michael Grandner បានថ្លែងថា ៖ «ជាទូទៅ
អ្នកដែលទទួលទានដំណេកពី៧-៨ម៉ោងក្នុងមួយយប់
របបអាហាររបស់គេខុសប្លែកគ្នាទៅនឹងអ្នកដែលដេកតិចជាង៧ម៉ោងឬ
ច្រើនជាង៨ម៉ោង ។ ដូច្នេះ ដំណេកខ្លីនិងវែង
អាចជាប់ពាក់ព័ន្ធនឹងការទទួលទានអាហារតិចឬច្រើន» ៕
ប្រភព៖ កាសែតកោះសន្តិភាព
No comments:
Post a Comment